Українська стрічка «Уроки толерантності» вийде на платформі Netflix

3 мая 2024,  14:05 | Новости фильмов

Платформа Netflix поділилася тизер-трейлером української драматичної комедії «Уроки толерантності» від режисера та сценариста Аркадія Непиталюка, яку можна буде переглянути онлайн з 8 травня.

В основу стрічки «Уроки толерантності», створеної за підтримки Держкіно, лягла ЛГБТ-пʼєса Ігоря Білиця «Гей-парад». У центрі її сюжету знаходиться пересічна українська родина Найдюків, яка, аби дати раду фінансовій скруті, погодилася стати учасниками програми з євроінтеграції «Уроки толерантності». За її умовами, вони мають на певний час оселити у себе вдома ЛГБТ-представника та активіста. Тепер родина вимушена боротись із власною гомофобією та неприйняттям інакшості. Але серед усіх інших викликів, їх також хвилює те, що скажуть сусіди.

У лютому, напередодні виходу стрічки в український прокат, невідомі здійснили акт вандалізму, розфарбувавши фасад столичного кінотеатру «Жовтень» та плакат фільму «Уроки толерантності», після чого його продюсери заявили, що це лише підтверджує актуальність виходу стрічки, що розповідає про гомофобію і толерантність.

В «Уроках толерантності» зіграли Олена Узлюк, Олександр Піскунов, Олександр Ярема, Кароліна Мруга, Акмал Гурєзов, Борис Георгієвський та Ніна Набока.

Фільм Напиталюка вийшов в прокат 14 лютого і зміг зібрати 1,7 млн гривень.

Днями на платформі Netflix відбулася онлайн-прем'єра ще однієї української стрічки «Довга доба», що розповідає про повномасштабне вторгнення. Її режисером виступив відомий кліпмейкер Алан Бадоєв.

304 

Написать комментарий

Написать комментарий...
Написать комментарий...

Читайте также: