Новини про мультфільм (2005)

23 березня 2006,  20:15 | Рецензії | Автор: Redder

Зненацька налягла купа роботи, так така, що тільки пищи та біжи - пищав і біг. За час перегони ледь встиг подивитися поганий фільм з назвою "Venom" («Отрута» у перекладі), невідомо якого року, але судячи зі ступеня ідіотії - недавно зроблений був. Рецензії на цей фільм не буде, на таке лайно навіть великий запорізький трафік витрачати шкода. Рецензія вийшла на інший фільм, що теж умудрився подивитися. Навіть і не фільм, власно, а так - мультик. Називається - «Правдива історія Червоної Шапки». Таки непоганий мультик, як уже можна заявити за результатами перегляду.

Ну, по-перше, назва. Червона Шапка - це вона в нас шапка, українською. Англійською Червона шапочка - це Little Red Riding Hood, тобто Маленький червоний каптур, що скакає. Стало різко цікаво - це вона як тоді в оригіналі називається? Утер холодний піт і приступив до перегляду.

На ділі виявилося все не так. Виявилося, що насправді фільм називається HOODWINKED!, що в перекладі означає щось типу «Обдурені», ну плюс ще потужну гру слів з "hood", що, як ми вже знаємо, означає саму Червону шапку. Бомбимо далі.

Починається все по канонах - тобто Шапка з пиріжками прибуває на конспіративну квартиру бабці, де на неї очікує закоренілий рецидивіст Вовк, але в самий відповідальний момент прибуває бравий Лісоруб з тесаком і... розмахуючи блимавками, прибуває поліція.

Із цього моменту став дивитися дуже уважно - навіть розчепірив для наочності очі ширше, а то ще що цікаве трапиться, а я й не помічу. Поліція в казках - це, скажемо прямо, не номер, поліція з'являлася ще у «Шреці», та й виглядала крутіше. Але от питання - хто в казці може представляти поліцію, який звір тобто? Звичайно ж свині! Три поросята в ролі служителів закону - відмінна трійця!

Всіх чотирьох (Бабця, Шапка, Вовк і величезний тупий Дроворуб) зрозуміла справа заарештовують до з'ясування. Шеф поліції - здоровий тупий негритянський ведмідь - так і рветься послати всіх гриміти казанками, але отут на сцену виходить жаба-детектив і починає власне розслідування.

Жаба ставить потужні питання - хто винуватий, і що робити?

І тоді вовк виявляється зовсім не лиховісним убивцею, бабця - не звичайною американською пенсіонеркою, дроворуб - зіркою шоу-бізнесу, а сама чарівна Червона Шапочка - запеклою спецназівкою з оперативним псевдонімом «Червона», з явною подібністю з Анджеліною Джолі.

Плюс додав жару традиційний стьоб над фільмами - з ходу можна нарахувати украдені епізоди з «Матриці», «xXx», «Місія нездійсненна 1-2» і ще чогось, от пам'ятав тільки що, і відразу забув, недобре. Але не крадіжкою єдиної - тому ця фіча отут зовсім не головна.

Головне для мене - це щоб було прикольно. А я дуже люблю, щоб усе було непросто, щоб правда розкривалася тільки в останні п'ять хвилин, щоб всі лиховісні секрети оголювалися поступово, щоб показання очевидців один одному суперечили - у загальному щоб все як у житті. Відмінний приклад - фільму «Обитель зла», перша частина, а не цей виріб «Апокаліпсис». От і «Червона шапка» - вона саме така, всі четверо очевидців брешуть напропалу, вигороджуючи себе, і тільки жаба з вусиками щось задумливо бурмоче собі під ніс, щоб під кінець приголомшити всіх несподіваним ні з якого боку висновком. Чисто Шерлок Холмс, у натурі.

Музика у фільмі - не особливо. Тобто вона як би і є, але як би й повний відстій. І як би краще б її - такої - не було зовсім. Спокійніше було б, слово честі. Музика фігова.

Графіка теж, по правді сказати, ніяка, щось типу «У пошуках Немо», навіть ще гірше. Не вражає.

Із дріб'язків сподобався козел з рогами, що співає кантрі, і мужичок-браконьєр з єдиною реплікою «Підозріло!», це коли повз нього по ріці вовк догори черевом пропливав.

Нічого, загалом, особливого, але нормально, розслабляю. Четвірка.