У Каннах представлять новий мультфільм Мішеля Хазанавічуса про Голокост

15 травня 2024,  15:55 | Новини фільмів

Напередодні світової прем'єри нової анімаційної стрічки режисера Мішеля Хазанавічуса «Найцінніший товар», що відбудеться в рамках конкурсної програми 77-го Каннського кінофестивалю, представляємо її офіційний постер і кадри.

Сюжет драматичного мультфільму Хазанавічуса «Найцінніший товар» («La plus précieuse des marchandises») оповідає про сім'ю французьких євреїв, яких посилають до Аушвіца під час Другої світової війни. Дорогою до «табору смерті» батько у розпачі викидає одного з дітей-близнюків з поїзда прямо в сніг, після чого дитину знаходить бездітна польська пара.

Для Хазанавічуса, який активно підтримує Україну під час повномасштабної війни і є амбасадором благодійної платформи United 24, що допомогає захищати й відбудовувати нашу державу, це буде перша анімаційна стрічка в його режисерській кар'єрі, як і перший фільм про Другу світову війну та Голокост.

Хазанавічус прославився на весь світ, коли зняв чорно-білу драму «Артист», яка у 2012 році отримала премію «Оскар» як Найкращий фільм року. Він також отримав за нього «Оскар» як Найкращий режисер.

Ще Хазанавічус зняв такі стрічки, як «Агент 117», «Агент 117: Міссія в Ріо», «Право на "ліво"», «Молодий Годар» і «Татова донька».

Прем'єра мультфільму «Найцінніший товар» відбудеться у Каннах 24 травня.

188 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: