В. Сильвестров (2020)

30 вересня  відбудеться спеціальний показ фільму за участі режисера Сергія Буковського, оператора Сергія Михальчука та звукорежисера Ігоря Барби.

Показ буде присвячено 85-му дню народження Валентина Сильвестрова.

 

Документальний фільм Сергія Буковського про Валентина Сильвестрова, чи не найвідомішого українського композитора у світі. Режисер стрічки винаходить особливу триактну кіномову, що створює потужний ефект присутності з композитором тут-і-зараз. Глядачі спостерігають за Сильвестровим на репетиціях, де він як справжній перфекціоніст невтомно шукає ідеального звучання, а в особистій бесіді з Буковським розмірковує про свої мистецькі пошуки крізь роки. Усе це – на тлі холодних, депресивних, занедбаних, але таких рідних композитору пейзажів Києва, крізь які музика проривається, наче рослини з-під асфальту.

 

 

Валентин Сильвестров – найяскравіший представник сучасної композиторської школи, лауреат Шевченківської премії та автор 9 симфоній. У фільмі Сергій Буковський торкається кількох періодів у творчості композитора: співіснування з радянським режимом, який відкидав свободу думки та творчий індивідуалізм; захоплення Сильвестрова постмодернізмом та власні стильові пошуки у глибокій та медитативно-споглядальній «метамузиці», і бажання відрефлексувати історичні події останнього десятиліття. Через повномасштабне вторгнення Росії 84-річний Сильвестров з власного досвіду знає, як це бути біженцем, а його твори виконують у філармоніях по всьому світу у знак підтримки України.

50%
0
50%
0

Жанр: документальний
Тривалість: 2 г. 23 хв.
Країна: Україна
Світова прем'єра: 21 березня 2020

Творці

Режисер:

Зображення фільма

Обговорення на форумі

На даний момент на форумі немає обговорень «В. Сильвестров». але ви можете створити свою тему на форумі

Написати відгук про фільм «В. Сильвестров»

Написати коментар...
Написати коментар...

В. Сильвестров, фільм 2020
Прем'єра 21.03.2020
Жанри: документальний
Україна