Які пасхалки заховані в «Темній вежі»?

2 серпня 2017,  01:40 | Новини фільмів | Автор: Елена Стрельбицкая

Фентезі «Темна вежа» приховує десяток посилань до різних творів Стівена Кінга та їх екранізацій.

Напередодні виходу «Темної вежі» на великі екрани студія Sony Pictures поділилася новим ТВ-роликом, що натякає на численні «пасхальні яйця», заховані в різних сценах фільму. Чи помітили ви їх всі?

  1. Джейк (Том Тейлор) стоїть перед величезною поржавілою вивіскою парку розваг «Пеннівайз», названого на честь одержимого демоном клоуна з хоррора «Воно».

  1. На полиці з книгами стоїть чорно-біла фотографія готелю «Сяйво», що з'явився в екранізації Стенлі Кубрика 1980 року.

  1. Стрілець (Ідріс Ельба) знаходить плакат Рити Хейворт, який висів у камері Енді Дюфрейна у «Втечі з Шоушенка». За ним герой ховав вхід в тунель, який вирив, щоб втекти з в'язниці.

  1. Дівчинка малює на асфальті число 19, яке є ключовим в серії книг «Темна вежа». Передбачається, що Кінг вибрав його, оскільки почав писати цю історію в 19 років. Наприклад, у першому романі Людина в чорному (Меттью Макконахі) говорить Еліс, щоб вона сказала Норту «19» і тоді дізнається, що чекає людину після смерті. Також між дверима всередині Темної вежі рівно 19 кроків. Це число з'являється і в багатьох інших творах Кінга.

  1. У Нью-Йорку жінка з дитиною вигулює сенбернара з «Куджо». Причому актори, яких обрали для цієї сцени, дуже схожі на Ді Воллес і Денні Пінтауро з екранізації 1983 року.

  1. Дитина грається з моделлю червоного автомобіля Plymouth Fury 1958 року випуску, як у творі «Христина».

  1. У відео присутні дівчинки-близнючки в однаковому одязі — триб'ют режисера Ніколая Арселя близнятам з «Сяйва».

  1. Стрілець бачить на стіні в кімнаті Джейка послання «Привіт» разом зі смайликом — такі послання залишав серійний вбивця з «Містера Мерседеса».

  1. Після з'являється книга «Дитина Мізері», написана головним героєм «Мізері» Полом Шелдоном.

  1. Над порталом, куди збирається увійти Джейк, присутнє число 14-08, нагадуючи про проклятий готельний номер «1408» з однойменного оповідання.

Побачити «Темну вежу» і відшукати всі ці пасхалки на великому екрані ви зможете вже з 3 серпня.

2274 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: