11 цікавих фактів про зірку фільму «Антебеллум» Жанель Моне

20 вересня 2020,  17:15 | Статті | Автор: Елена Стрельбицкая

На цьому тижні в український прокат вийшов психологічний горор-трилер «Антебеллум», головну роль в якому виконує американська актриса і співачка Жанель Моне. На початку року вона з вибухом відкрила церемонію «Оскар», і якщо ви ще нічого про неї не знаєте, ми швидко це виправимо.

1. Моне народилася 1 грудня 1985 року в місті Канзас-Сіті, штат Канзас. Вона була вихована в баптистській вірі й навчилася співати в ранньому віці в місцевій церкві, тому вирішила почати свою кар'єру з музики. За останнє десятиліття Моне випустила три музичні альбоми: «The ArchAndroid» (2010), «The Electric Lady» (2013) і «Dirty Computer» (2018).

2. Наставником Моне в музичній індустрії став легендарний співак Принц, який також взяв участь у записі пісні «Givin 'Em What They Love» з її альбому «The Electric Lady». Коли він помер в 2016 році, Моне написала в Instagram: «Цей світ здається чужим без тебе».

3. На початку 2020 Моне відкривала 92-ту церемонію нагородження премії «Оскар» з піснею «Come Alive» з альбому «Dirty Computer». Свій виступ актриса і співачка почала з того, що перевтілилася в Містера Роджерса з популярної в США дитячої програми «Сусідство містера Роджерса» і заспівала його знамениту пісню «Won't You Be My Neighbor?».

4. Моне є величезною шанувальницею творчості режисера Тіма Бертона і актора Джина Вайлдера, який зіграв Віллі Вонку в культовому фільмі «Віллі Вонка і шоколадна фабрика». У 2018 році вона записала відео, де вона перетворюється на Віллі Вонку в якості триб'юту цьому великому акторові.

5. За свою гру в біографічній драмі «Приховані фігури», де вона зіграла одну з математиків-афроамериканок, які робили важливі розрахунки для НАСА в 1960-х роках і завдяки яким США змогли відправити своїх астронавтів у космос, Моне була номінована на премію Critics' Choice Awards.

6. Моне також зіграла в драматичній стрічці «Місячне сяйво», яка в 2017 році отримала «Оскар» за кращий фільм. Хоча спочатку переможцем помилково оголосили мюзикл «Ла-Ла Ленд».

7. Роль Іден/Вероніки в горор-трилері «Антебеллум» є для Моне першою головною роллю на великому екрані.

8. Моне хоче зіграти роль мутантки Шторм, яка керує погодою, в майбутніх супергеройських екшенах всесвіту MCU.

9. Моне тісно дружить з Соланж Ноулз, сестрою Бейонсе. На 30-й день народження Соланж Моне написала в її Instagram: «Так вдячна за наше сестринство».

10. Екс-президент США Барак Обама та його дружина Мішель Обама дуже люблять Моне. Жанель працює разом з Мішель Обамою, щоб просувати її ініціативу Let Girls Learn, яка забезпечує доступ до освіти для молодих жінок у всьому світі.

11. В інтерв'ю для журналу Rolling Stones Моне розкрила, що «раніше вважала себе бісексуалкою», оскільки «зустрічалася і з чоловіками, і з жінками», але після, «прочитавши визначення пансексуальності, зрозуміла, що вона є пансексуалкою». Моне зазначає, що відкрита до того, щоб «дізнаватися про себе нове», і активно підтримує боротьбу за рівні права для ЛГБТ+-спільноти.

Квитки на фільм «Антебеллум» ви знайдете в нашій афіші.

8757 

Написати коментар

Написати коментар...
Написати коментар...

Читайте також: